2013-01-31 12:46:43• hírek • Kocsis Zoltán

Román vetélytársat kapott Hajnal

Alexandru Maxim
Alexandru Maxim

Nyugat-Európában január 31-én, azaz csütörtökön lejár az átigazolási időszak, ami azt jelenti, hogy azt követően csak szerződéssel nem rendelkező futballistákat lehet leigazolni. Szerda délután illetve csütörtök hajnalban három neves román futballista is nyugati sztárcsapatokhoz igazolt: Alexandru Maxim a német Stuttgartban, George Tucudean a belga Standard Liege-ben, Marius Niculae pedig a portugál Sporting Lisszabonban folytatja pályafutását.

A legmeglepőbb átigazolás a Maximé, hisz a 22 éves támadó középpályással kapcsolatban több alkalommal is azt lehetett olvasni, hogy a Steauában folytatja. Erre csütörtök hajnalban 2017 júniusáig szóló szerződést kötött a négyszer német bajnok, háromszoros Német Kupa-győztes Stuttgarttal. A svábok 1,5 millió eurót fizettek előző klubjának, a Pandurii Targu Jiu-nak.

Maxim a spanyol Espanyolnál tanulta a sportág alapjait, ám egy komoly sérülés miatt a felnőtteknél nem tudott bemutatkozni. A román Liga1-ben 44 meccsen kilenc gólt szerzett. Tavaly bemutatkozhatott a válogatottban is, ahol négy meccsen kétszer volt eredményes.

Noha a sajtó szerint az Internek két millió euróért eladott Zdravko Kuzmanovicsot kell pótolnia, ám ő offenzívabb a szerbnél, így leginkább Hajnal Tamásnak jelenthet konkurenciát.

Egy másik tehetséges román futballista, a 21 éves George Tucudean is csapatot váltott: ő a Dinamótól a belga Standard Liege-hez tette át székhelyét. A tízszeres belga bajnok, hatszoros kupagyőztes együttes 900.000 eurót fizetett a román utánpótlás-válogatott csatárért, aki eddig 52 meccsen 9 gólt szerzett a román élvonalban. Érdekesség, hogy a Mircea Rednic edzette Standard az előző napokban fél évre kölcsönvette a Petrolultól a 30 éves Adrian Cristeát valamint a francia Dijontól Zie Diabatét. Rá is jól emlékezhetnek a Dinamo szurkolók, mert korábban egy évig szerepelt a piros-fehéreknél.

Tucudean a Standard piros-fekete mezére cseréli a Dinamo piros-fehér felszerelését

Végezetül egy másik ex-Dinamós, a már pályafutása végéhez közeledő Marius Niculae is kapott egy nagy lehetőséget: a következő másfél évre visszatérhet a Sporting Lisszabonhoz. A 31 éves, 43-szoros válogatott (15 gól) csatár 2001-2003 között szerepelt már egyszer a lisszaboni zöld-fehéreknél. Azóta megfordult a belga Standard Liege-nél, a német Mainznál, a skót Invernessnél és a görög Kavalánál is. A nyáron hagyta el harmadik alkalommal nevelőegyesületét, a Dinamót és a Vasluihoz szerződött. Ott viszont 19 meccsen 11 gólt szerzett, ez pedig meggyőzte a 10-szeres portugál bajnok illetékeseit. Így hát a Sporting hivatalos honlapja csütörtökön reggel hirdethette: Isten Hozott újra, Marius!

Hamarosan ismét aktuális lehet: Sporting mezben örül Niculae

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: